Roel Goyens

filmregisseur

Wat doet Roel bij Compagnie Tartaren?
In 2015 werkte Roel voor het eerst samen met Companie Tartaren. Het filmpje 'Een lift geeft je vleugels' moest fondsen werven voor een platformlift voor mensen die slecht te been zijn. Dat lukte: de lift kwam er! Het filmpje won datzelfde jaar nog een prijs op het EOP Film Festival. In 2016 werd het o.a. in Moskou vertoond, op het disability film festival 'Breaking Down Barriers'. 

Voor KOPSCHUIF sloegen Roel en de Tartaren een tweede keer de handen in elkaar. Deze experimentele kortfilm werpt een blik op respons en isolement in de psychiatrie, waar waan en realiteit in elkaar overvloeien. Om de surrealistische realiteit van het hoofdpersonage te schetsen, putte Roel uit het psychiatrisch verleden van zijn acteurs.

Wat je nog over hem wil weten:
Na zijn filmstudies in 2009 doorzwom Roel allerlei wateren, van de Vlaamse comedy scene tot veelzijdig freelance werk voor audiovisuele producties, zowel fictie als non-fictie. Ook al vult zijn hoofd - en zijn agenda - zich momenteel met meer plannen dan hij ooit kan realiseren, voor een uitdagende nieuwe samenwerking met Companie Tartaren staat zijn deur steeds open!

 

© foto Joeri Thiry

NIEUWSBRIEF