Kopschuif

voorstelling
vr04/10/19
vrijdag 04 oktober, 19u30
CinemaZED STUK, Leuven
Cie tartaren

Kortfilm met nabespreking: de surreële realiteit van een psychische problematiek

In Bas zijn wereld zijn de stemmen die wanhopig contact zoeken met hem in het beste geval achtergrondruis. De gemuilkorfde pogingen slaan wel af en toe een kleine bres in de bouwval die hem permanent insluit, maar de muren slopen zit er nooit echt in. Bas blijft zweven in de schemerzone tussen waan en realiteit, tussen respons en isolement.

In Kopschuif gaat Roel Goyens een unieke samenwerking aan met sociaal-artistiek theatergezelschap Cie Tartaren. Puttend uit het psychiatrisch verleden van zijn acteurs en uit gesprekken met specialisten dompelt de regisseur de kijker onder in een surreële wereld, die voor een handvol getormenteerde zielen wel eens een bittere realiteit kan zijn. Op een plek waar communicatie een uitdaging is, opent Kopschuif een debat dat de patiënt, de hulpverlener en de kijker dichter bij elkaar brengt.

Screenplay: Roel Goyens - Composer: Marina Elderton - DoP: Laurens De Geyter - Editor: Bram Rabaey - Art Director: Nico Cauwenberghs - Sound: Arnout Colaert - Leading Actors: Cedric Denayer, Toni Vandenplas, Soetkin Claes, Lieve Matthijs - Producer: Compagnie Tartaren - Production Assistant: Leen van Nunen

 

met de steun van

Cera Regionale adviesraad

 

Meer informatie over tickets volgt.

datums
vr04/10/19
19u30
CinemaZED STUK, Leuven

NIEUWSBRIEF