Katrien Pierlet

regisseur

Wat doet Katrien bij Compagnie Tartaren?
Katrien maakt in 2022 samen met de Tartaren de voorstelling BetonBeton laat de bouw van een wereld zien, herleid tot een microniveau van bouwers, brekers, aannemers, metsers, architecten, elektriciens en stukadoors. Regisseur Katrien Pierlet en Cie Tartaren duiken met Beton in de wondere wereld van de groepsdynamica en constructiewerkers. Deze fysieke en beeldende voorstelling komt tot stand op basis van improvisaties. Beton is een voorstelling die zuinig zal zijn met tekst en ijzersterk is in beeld, met veel humor en absurditeit. Máár die ook hakt, kapt, drilt en boort en gevaarlijk dicht bij de realiteit zit.

Hiervoor ging Katrien met de Tartaren aan de slag bij meerminder en werkte ze aan een voortraject van Beton.

Wat je nog over haar wil weten:
Katrien Pierlet studeerde af aan het KASK Gent. 

Na haar afstuderen vond ze gelijkgestemde zielen in het vormgeversduo Martine Decroos en Phillipe Van de Velde, en theatermakers Jo Jochems en Dominique Vanmalder. Samen richtten ze Studio Orka VZW op, ze zochten en groeiden tot ze een unieke theatertaal vonden waar de versmelting van vormgeving en theater centraal staat. Naast een jarenlang engagement als speler en mede-maker, maakte ze tot 2017 ook deel uit van de artistieke kern die de krijtlijnen van Studio Orka VZW uittekende. 

Daarnaast vond ze het belangrijk om te blijven freelancen om als acteur/maker open te blijven staan voor andere perspectieven, makers, spelers, media, kunstvormen, cross-overs, inzichten en invalshoeken. Bij verschillende gezelschappen (Malpertuis, NTG, Action Malaise, De Kopergietery, Larf!, De Figuranten, Laika, Bronks, Frieda, FroeFroe, Ultima Thule,...) vond ze aansluiting, als mede-maker, speler, regisseur. En kon ze groeien en zoeken in elke rol. Ook schuwde ze niet om eigen projecten op poten te zetten. Zo maakte ze samen met Sofie Palmers de voorstellingen You May find yourself, Blanche en Forza.  Binnen het sociaal-artistieke werk verdiende ze haar sporen bij de Figuranten, Museum Dr. Guislain en bij de voorstelling Morgen wordt alles anders van Cie Frieda. Iedere keer zocht  ze het andere op, het onbekende wat haar als maker/speler triggerde. 

Dit seizoen kan u ze zien in BAM! van  Ultima Thule. Met Boeren staat ze dit seizoen op de planken met Gert Jochems en Hans Van Cauwenberghe 

NIEUWSBRIEF