Jessa Wildemeersch

regisseur

Wat doet Jessa bij Compagnie Tartaren?
Jessa maakte in 2020 bij Cie Tartaren In de Bossen: een bewerking van de Shakespeare klassieker 'As you like it'. Helaas is deze voorstelling geannuleerd wegens Covid19.
In het najaar van 2020 ging Jessa met de Tartaren aan de slag rond 'afstandsdialogen': dialogen uit de klassieke theaterliteratuur gespeeld op grote afstand.

Wat je nog over haar wil weten:
Jessa Wildemeersch (1978) is actrice en theatermaakster. Ze studeerde aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en behaalde haar Master Degree aan The Actors Studio Drama School in New York. In 2005 werd haar het Lifetime Membership toegekend aan de befaamde Actors Studio in New York. Tot op heden wordt ze er begeleid door acteurs als Alec Baldwin, Estelle Parsons en Ellen Burstyn. In 2006 richtte ze les yeux bleus op, met deze vzw schrijft, creëert, produceert en speelt ze nieuw werk. Jessa Wildemeersch werkt regelmatig samen met Irakese regisseur Mokhallad Rasem (Toneelhuis), Het Nieuwstedelijk en actrices Sofie Palmers en Sien Eggers. Met haar theaterwerk toert ze internationaal. 

NIEUWSBRIEF