Tartaren exp(l)ositie

voorstelling
ma15/01/24
maandag 15 januari, 10u00 - 22u00
Expo Leuven - Tweebronnen, Leuven

De theatervoorstelling is afgelopen. Het doek is gevallen. Wat rest zijn de kostuums en het decor, verlaten, zonder acteurs. De maskers staren levenloos. Het vel dat ooit een decor vormde, is gestript van zijn sokkels. Een explosie in een expo.

Schreeuw

Schreeuw is een tragikomedie, volledig ontstaan uit improvisatie, gezien door de ogen van een meisje: een kind van ouders die elkaar graag zien, maar nooit geleerd hebben te communiceren. Een meisje dat met haar fantasie grip probeert te krijgen op de realiteit.  En dit alles onder het oog van een koor, de massa. Schreeuw is een ode aan de fantasie.

Kostuum, decor en maskers bestonden grotendeels uit papier, karton en recuperatiemateriaal. De maskers werder gemaakt in cocreatie door Tartaren, Laurence Baeyens en Silke de Ridder.

regie: Annelore Stubbe en Isabel Vervoort

Aan de binnenkant

In Aan de binnenkant maken we kennis met Anna. Iedereen kent haar, iedereen heeft iets over haar te vertellen. Ze heeft duizenden verschijningsvormen. Maar wie is Anna echt? Geïnspireerd door persoonlijke verhalen, nieuwsberichten en literatuur maken de Tartaren een voorstelling over de vrouw en identiteit.

Aan de binnenkant is een voorstelling over wat het betekent om vandaag vrouw te zijn. Het decor bestond uit borsten, billen en een buik uit mousse, in ronde vorm geboetseerd op kippengaas en een houten constructie.

Regie: Marnick Bardyn

Raamtentoonstelling tot 19 februari 2024, in Expo Leuven
Vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib Tweebronnen

Scenografie: Laurence Baeyens, Pol Dejongh, Leen van Nunen

Video: Valerie Baeyens

Foto’s: Yuri van der Hoeven

datums
Tickets

Er zijn geen datums gepland.

voorbije datums
ma15/01/24
10u00 - 22u00
Expo Leuven - Tweebronnen, Leuven

NIEUWSBRIEF