Schreeuw

voorstelling

Schreeuw is een tragikomedie vol bestaande en verzonnen familiegeheimen, opgegraven uit Griekse tragedies. Groteske personages omarmen je met hun verhalen en sleuren je mee in hun noodlottig bestaan. Dit alles onder het oog van een koor, de massa. Zij die zien, zwijgen en luid commentaar geven.

‘t Schijnt dat de Perre niet van ons Hélène kan blijven en dat die van hiernaast haar kinderen in de soep heeft gedraaid. Om nog maar te zwijgen van die twee broers die elkaar rauw lusten omwille van wat kluiten grond. En we weten allemaal dat Pandora beter van de doos gebleven was.

Schreeuw is een tragikomedie met een hoek af. Bestaande en verzonnen familiegeheimen komen boven in een fysieke vertelling met een mix van humor en drama. Gebeurtenissen ver van ons bed – zelfs opgegraven uit een Griekse tragedie – of met ons velleke er pijnlijk tussen.

De groteske personages nodigen je uit in hun huis, hun familie, hun leven. Ze omarmen je met hun verhalen, voeden je met hun hartstocht, sleuren je mee in hun noodlottig bestaan. Verhalen die schuren, gevoelens die wringen, lijven die plooien maar niet breken. 

En dit alles gebeurt onder het nauwlettend oog van een koor, de massa, het volk, ‘de anderen’. Zij die zien en zwijgen, die luid commentaar geven. Zij die verergeren en verdoezelen. Zij die veroordelen en omarmen. Zij die insluiten, afsluiten, openbaar maken, toedekken. Zij die niets met de geheimen te maken hebben. En juist wel.

regie Annelore Stubbe en Isabel Vervoort
spel Tartaren

 


We hanteren volgende prijzen:

  • normaal tarief: €10
  • -26-jarigen: €9
  • +65-jarigen: €9,5
  • de cultuurkaartkorting: €8
    op vertoon van je Cultuurkaart KU Leuven of European Youth Card, 1 ticket per voorstelling per persoon
  • UiTPAS met kansentarief: €2
    op vertoon van je UiTpas, 1 ticket per persoon, enkel voor inwoners met domicilie in Leuven

Korting te verkrijgen bij het ophalen van je ticket aan de kassa op vertoon van een bewijsstuk.

Door te reserveren voor een van onze voorstellingen, verklaar je je akkoord met onze privacyverklaring. Klik hier voor onze volledige privacyverklaring.

Help ons om de avond van de voorstelling vlot te laten verlopen.
HOE? Reserveer via 30CC (enkel voor de voorstellingen in Leuven).

tickets via 30CC

datums
do19/05/22
20u00
30CC/Schouwburg, Leuven - €10
Tickets
vr20/05/22
13u30
30CC/Schouwburg, Leuven - €10
Tickets
vr20/05/22
20u00
30CC/Schouwburg, Leuven - €10
Tickets
za21/05/22
20u00
30CC/Schouwburg, Leuven - €10
Tickets

NIEUWSBRIEF