Zomergroetjes vanuit het zonnige Hotelzeepke

07.07.2022

☀️ Frisgewassen zomergroetjes vanuit het zonnige Hotelzeepke! ☀️
- een warme terugblik op het voorbije seizoen -

Een heel aangenaam maar te kort verblijf in Hotelzeepke, een bijzonder hotel vol vreemde personages, verrassende wendingen en (on)verwachte gasten. Ze komen de lobby binnengewandeld en brengen telkens een ander maatschappelijk thema het hotel binnen.

Poetsvrouw Patricia loopt zich de benen vanonder het lijf maar krijgt amper waardering voor de mens die ze is. Sabine stelt vast dat veel collega's haar als een idioot beschouwen omdat ze een mentale en fysieke beperking heeft. Anita, een slachtoffer van huiselijk geweld, zet het hotel op stelten. En tot slot wacht Suhaib in het hotel op papieren en een nieuwe thuis.

We worden in de realiteit geslingerd met een lach en een traan.

☀️ Zonnige groetjes ☀️

Cie Tartaren

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hotelzeepke, mini-serie van 4 afleveringen, opgenomen in 2019 in Chateau Cortils, Blegny, werd in 2021 vertoond in Hasselt, Geel en Bornem voor studenten sociaal werk van Thomas More en UCLL, en nog meer enthousiast publiek.

Foto: still uit Hotelzeepke, DOP Wannes Vanspauwen

In bovenstaande tekst wordt vrij geciteerd naar het artikel “Miniserie 'Hotelzeepke' is een soort geëngageerde 2021-lowbudgetversie van 'Fawlty Towers’” van Els Van Steenberghe, theaterrecensent van Focus Knack, naar aanleiding van het vertonen van Hotelzeepke op podium19.

NIEUWSBRIEF