Fair Saturday

21.11.2019

Kunstenorganisaties tonen hun sociale impact op Fair Saturday

Op 30 november vindt Fair Saturday plaats, een globaal initiatief dat de sociale impact van cultuur en de kunsten in de kijker zet. In 2019 sluiten Belgische organisaties zich aan bij deze internationale beweging.


Ook Cie Tartaren doet mee en speelt meerminder in het OPEK van 16u tot 18u 30.

De kunsten staan met twee voeten in de samenleving. Kunstenaars en kunstenorganisaties verhouden zich in alles wat ze maken tot de wereld waarin ze werken. Ze snijden maatschappelijke thema’s aan en bieden (letterlijk) een podium aan uiteenlopende stemmen om die te belichten. Met voorstellingen, tentoonstellingen, concerten en bijeenkomsten brengen ze mensen samen en nodigen ze hen uit om gezamenlijk te reflecteren en (soms) om actie te ondernemen. En die ondernemen ze ook zelf: ze verankeren maatschappelijk engagement in hun werking en ondersteunen sociale doelen.

Dat doen ze een heel jaar door, seizoen na seizoen. En op 30 november 2019 met extra veel verve. Want dan vindt Fair Saturday plaats, een globaal initiatief dat een positief antwoord biedt op Black Friday. Wereldwijd komen kunstenaars, kunstenorganisaties en culturele spelers naar buiten om de sociale impact van de kunsten te vieren. Ze zetten goede doelen in de kijker en doneren tijd, aandacht en geld aan acties met een maatschappelijke meerwaarde.

Meer info: https://fairsaturday.org/en

NIEUWSBRIEF