vacature: artistiek medewerker Genk

16.11.2023

SOCIAAL-ARTISTIEK THEATERGEZELSCHAP COMPAGNIE TARTAREN

zoekt voor de uitbouw van haar werking in Genk

EEN ARTISTIEKE MEDEWERKER (50%)

over Cie Tartaren
Compagnie Tartaren is een sociaal-artistieke theaterwerkplaats waar professionele kunstenaars samen met kwetsbare makers producties maken, spreiden en daarover in dialoog gaan. Cie Tartaren heeft een jarenlange expertise in cocreatie en is gespecialiseerd in de omkadering van kwetsbare en professionele kunstenaars bij de maakprocessen. Cie Tartaren is een veilige creatieplek waar theatermakers kunnen groeien in het participatief creëren.

Het gezelschap wordt gesubsidieerd door Vlaanderen, stad Leuven en stad Genk. De organisatie staat voor een boeiende periode met de verdieping van haar werking in Leuven, de ontwikkeling van een nieuwe creatieplek in Genk en het delen van haar expertise rond cocreatie met de sector.

Voor de uitbouw van de werking in Genk is Cie Tartaren op zoek naar een artistieke medewerker die als durfal en volhouder die creatieplek mee op poten zet. Je werkt in een geoliede tandem met de sociaal-artistiek productiemedewerker. Een jaarwerking bestaat uit de creatie van een nieuwe voorstelling, theaterlabo’s, voortrajecten, verschillende ontmoetingsmomenten, artistieke samenwerkingen en theaterbezoeken.

Compagnie Tartaren heeft een horizontale organisatiestructuur waarbij goede samenwerking met collega’s belangrijk is. Voor de artistiek medewerker Genk is dat in eerste instantie met de sociaal-artistiek productiemedewerker voor een stevige aanwezigheid en artistieke werking in Genk en met de artistieke leider voor het uitzetten van de artistieke lijnen.


over de functie

●      Artistiek beleid Leuven – Genk: samen met de artistiek medewerkers van Leuven en de artistiek leider ontwikkel je het artistieke beleid van Compagnie Tartaren

●      Programmering Genk: je zet het artistieke beleid om in concrete projecten, in nauwe samenwerking met de artistiek leider. Je zoekt hiervoor geschikte professionele theatermakers, ontwikkelt concepten samen met Tartaren en freelance regisseurs. Je bepaalt mee de planning van deze projecten, in samenwerking met de sociaal-artistiek productiemedewerker.

●      Artistieke coaching: Je bent op de vloer mee betrokken bij het productie-proces. Je ondersteunt de artistieke processen en de makers en waakt over het cocreatief proces in lijn met de artistieke visie van de organisatie. Je houdt rekening met de psychosociale en fysieke draagkracht van alle makers en medewerkers.

 • van de niet-professionele makers: je ontwikkelt en ondersteunt de competenties van de niet-professionele makers: op maat ondersteuning bij repetities, ontwikkelen artistieke basishouding bij bv. theaterbezoek, inhoudelijk artistiek overleg, individuele portfoliogesprekken.
 • van de professionele makers: Je bent sparring-partner van de freelancers en ondersteunt hen dramaturgisch en in procesbegeleiding.

●      Artistiek werk: je trekt ook zelf kleinere artistieke projecten en eventueel theaterlabo’s. Zelf een regieopdracht of ander artistiek werk opnemen behoort ook tot de mogelijkheden.

●      Omkadering: je bent betrokken bij de omkadering bij de producties, bv. inleidingen en nagesprekken

●      Netwerk: je werkt mee aan de ontwikkeling van de werking van Cie Tartaren in Genk en de verankering in het Genkse en Vlaamse culturele veld.


Jouw profiel

 • Je hebt oog voor de bijzondere artistieke kwaliteiten van sociaal-artistieke creaties
 • Je bent vertrouwd met en wil je verder verdiepen in de sector van de podiumkunsten en participatie binnen de kunsten. Professionele ervaring in de podiumkunsten is een pluspunt.
 • Je hebt een visie op co-creatie en participatieve praktijken en wil deze verder ontwikkelen en je bent in staat om die uit te dragen en te verdedigen.
 • Je bent veelzijdig of vindt het tenminste een uitdaging om naar de verschillende aspecten van een sociaal-artistieke werking te kijken.
 • Je beschikt over de nodige communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, talent en energie voor het samenwerken.
 • Je kan zelfstandig en autonoom werken, bent creatief en hebt zin voor initiatief.
 • Je weet anderen te motiveren.
 • Bij voorkeur heb je een sterke affiniteit met de stad Genk of woon je er.
 • Je hebt een rijbewijs.
   

Aanbod
●      Een uitdagende en afwisselende job met verantwoordelijkheid in een dynamische werkomgeving.

●      Een bediendencontract van 50% van onbepaalde duur volgens de CAO Podiumkunsten (PC 304). Voor het bepalen van de anciënniteit wordt rekening gehouden met de relevante werkervaring.

●      Aansluiting bij een enthousiast en flexibel team.

●      De kans om mee vorm te geven aan een organisatie in volle groei en van een sociaal-artistieke werking in Genk.
 

wijze van solliciteren

Solliciteren kan via e-mail aan Luc De Coster (zakelijk@tartaren.be) uiterlijk op 8 januari 2024. Voor bijkomende inlichtingen kan je telefonisch contact opnemen op 0473 48 11 60 (Kirsten Mariën).

 

Compagnie Tartaren streeft naar een diversifiëring in het kunstenlandschap en ziet dat het liefst ook weerspiegeld in de samenstelling van haar team. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

NIEUWSBRIEF