Marnick Bardyn

regisseur en lid Raad van Bestuur

Wat doet Marnick bij Compagnie Tartaren?
Sedert 2013 is Marnick gebeten door het sociaal artistieke werk bij de Compagnie Tartaren. Hij regisseerde er vijf creaties samen met de makers/spelers: Aan de binnenkant (2023),  Een gemeenschappij van angst (2013), Kipkap (2014), De kueze van de Worms (Utopia project 2016) en de mini filmserie Hotelzeepke (2016).  Hij is lid van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de Compagnie.

Wat je nog over hem wil weten:
Na zijn opleiding als drama-docent (afstudeerjaar 1989 Maastricht) werkt Marnick in de jaren 1990 als free-lance acteur bij verschillende toneelgezelschappen zoals Blauw Vier (nu Laika), Theater Malpertuis, De Korre, Huis van Bourgondië, Braaklandzhebilding (nu Nieuwstedelijk). In 2001 speelde hij op het theaterfestival met de voorstelling De Karamazovs.

Begin jaren 2000 richt hij zich volop op het free-lance regisseren bij Leuvense toneelgezelschappen naast zijn job als leraar Frans. Hij schrijft of herwerkt in vele gevallen de theaterteksten die hij laat opvoeren. Zo onderscheidt hij zich met bewerkingen als Wie trouwt de weduwe (naar Goldoni) en De revisor (naar Gogol) die de Leuvense Euripidesprijs wonnen. Zijn tekst en regie van het stuk Oblivium bij het semiprofessioneel gezelschap De Theaterfactorij werd in 2019 geselecteerd voor het Landjuweel. Hij ontwikkelde door de jaren heen een eigen signatuur waarmee hij maatschappelijke dilemma’s vorm geeft.

Sedert 2013 is hij gebeten door het sociaal artistieke werk bij de Compagnie Tartaren.
Daarnaast werkt hij ook als coach en speldocent bij Open Doek, de koepelorganisatie van de amateurkunsten.

NIEUWSBRIEF