Koen Boesman

Regisseur

Wat doet Koen bij Compagnie Tartaren?

In 2007 regisseerde Koen Zoetje (ikzieugraag) naar een tekst van Bernard-Marie Koltèz. In datzelfde jaar verzorgde hij ook het licht voor Boven (doehetvoormij).

Wat je nog over hem wil weten:

Koen is regisseur, schrijver, theaterdocent en artistiek leider van TG Vagevuur & Aardvork (bijna BRODER), waar hij samen met componist Peter Spaepen de grenzen tussen musical, opera en muziektheater verkent.
Hij studeerde aan de toneelacademie Maastricht (docent / regie), begeleidde theatercursussen (Wisper, zZmogh, Koning Kevin, Open Doek, De Markten …) en geeft intussen zelf les aan de Toneelacademie Maastricht. Hij regisseerde verschillende voorstellingen voor jeugdtheater, sociaal-artistieke projecten, amateurtheater en professionele gezelschappen, zoals D°eFFeKt, Cie Tartaren, TG Vagevuur, Aardvork, De Kopergietery, …
Hij schrijft eigen teksten en maakt tekstbewerkingen, voornamelijk in functie van muziektheatervoorstellingen. Aan de basis ligt steeds een proces van doorgedreven inhoudelijk onderzoek, cocreatie met een multidisciplinair artistiek team en onderzoek naar de vertelkracht op de overslag tussen taal en muziek. 

NIEUWSBRIEF