Kantelruimte

voorstelling

werktitel - locatievoorstelling

Het thema van “Kantelruimte” is afscheid, een universele menselijke ervaring.  Afscheid nemen van een persoon of situatie is een onderwerp waarin we ons allemaal kunnen herkennen. Of het nu verlies van mobiliteit is, een afgelopen relatie, je huisdier of een dierbare, het biedt een mogelijkheid om een gemeenschappelijkheid te vinden binnen een diverse samenleving als de onze.  We onderzoeken dit thema in co-creatie met professionele makers en niet-professionele spelers, die zich in een kwetsbare situatie bevinden, om tot een intieme voorstelling te komen.

Universaliteit in diversiteit

Genk is niet toevallig gekozen als locatie: het is een cultureel diverse plek. Dit theateronderzoek maakt gebruik van afscheid als menselijke beleving om een brug te slaan tussen de verschillende culturen. Evenzeer delen individuele spelers en makers hun kwetsbaarheid bij hun ervaringen van afscheid in een poging om daarrond een gemeenschappelijke artistieke taal te creëren. 
De artistieke vorm waarvoor spelers kunnen kiezen, hoeft niet louter tekstueel te zijn. Andere vormen van lichaamsexpressie kunnen ook het resultaat zijn, al naargelang de artistieke toegangspoort waarbij spelers zich comfortabel voelen. De unieke artistieke taal van de spelers zal dan samensmelten in een voorstelling.

Intieme ruimte

We kiezen er bewust voor om niet in een blackbox of schouwburg te spelen omdat in deze ruimtes het publiek te ver van het gebeuren afzit. We willen net toeschouwers tot deelgenoot maken. We gaan bewust op zoek naar een ruimte die verbindend werkt tussen spelers én toeschouwers. Zo wordt de speelruimte een extra personage dat in staat is om ons onderzoek naar afscheid te helpen vormgeven.

Regie: Jan Wouters
Dramaturgie: Wim Oris
Productie: Adelina Lucchesi

Van zodra de juiste speelduren en locatie gekend is, starten we met de ticketing.

datums
Tickets
vr01/03/24
20u00
Genk - uur en locatie volgen, - - €10
za02/03/24
20u00
Genk - uur en locatie volgen, - - €10
zo03/03/24
13u30
Genk - uur en locatie volgen, - - €10

NIEUWSBRIEF