Ivan Vrambout

regisseur

Wat doet Ivan bij Compagnie Tartaren?
Ivan regisseerde in 2016 de voorstelling DEs VADERs. In de jaren daarvoor regisseerde hij ook al Barchoc en Nonkel Wanj.

Wat je nog over hem wil weten:

In 2001 richtte Ivan Vrambout Action Malaise op en behaalde met zijn eindwerk ‘Survival of the fittest’ de jongerenprijs aan theater aan zee 2001. Vervolgens creêerde hij Vive l’Afrique dat werd geselecteerd voor theaterfestival van 2002. Nadien maakte hij nog verschillende theaterproducties met o.a. Joris Vandenbrande, Joost Vandecasteele, Jozef Wouters, Pieter Genard, Dominique Vanmalder en Geert Vanrampelberg.  

Vanaf 2007 begint Vrambout als freelance-regisseur te werken. Hij maakt verschillende sociaal-artistieke theaterproducties te Menen (vzw De Figuranten) en te Leuven (Cie Tartaren). Daarbuiten creëert hij verschillende tweetalige theaterproducties te Brussel.

Bij al deze projecten komt Vrambout met een persoonlijke vraag de repetitieruimte in. Hij toont zijn betrokkenheid en twijfel omtrent het thema. Hij geeft aan dat via meningen en spelervaringen van de spelers een nieuw stuk wordt gecreëerd. Spelers voegen inhoud toe aan het bestaande uitgangspunt. Via interviews en spelimprovisaties worden opinies en gevoelens mee opgenomen in het theaterproject.

Het is een absolute noodzaak dat ‘kwetsbare’ mensen met hun gevoelens en meningen aan de slag gaan en deze uiten tegenover een publiek. Hen respectabel en krachtig aan het woord laten in een kunstzinnig project dat is Vrambout zijn grootste drijfveer.

 

NIEUWSBRIEF