Dood van een handelsreiziger (werktitel)

voorstelling
Cie Tartaren

“Willy Loman heeft nooit veel geld verdiend. Zijn naam stond nooit in de krant. Hij is niet perfect. Maar het is een mens en er is iets verschrikkelijks met hem aan de hand. Dus hij verdient onze aandacht. We mogen niet toestaan dat hij als een hond in zijn graf terecht komt.”

Willy Loman komt thuis. Willy Loman is moe. Willy Loman heeft zich onderweg naar huis toch een paar keer langs de kant van de weg moeten zetten. Om uit te blazen. Om na te denken. Radio uit en knipperlichten aan. Zesendertig jaar is hij al op de baan. Zesendertig jaar bij dezelfde werkgever. En nu… De motor starten en thuis proberen geraken. Met een achterbak vol grote dromen en diepe kwetsuren. En, zoals altijd, een paar nylonkousen voor Linda.

Matthias Van de brul en Cie Tartaren maken samen een radicale bewerking van Arthur Millers toneelklassieker Death of A Salesman (1949). Hun Dood van een Handelsreiziger wordt een emotionele trip door het hoofd van iemand voor wie het niet meer gaat. Iemand die zijn hele leven aan hoge snelheid heeft gereden, maar zich nu op de pechstrook bevindt. Wat is de waarde van werk? Hoe werkt waardigheid? En wat betekent iets betekenen? Met straffe vertolkingen en een indringend verhaal banen de Tartaren zich onontkoombaar een weg naar uw hart.

tekst naar Arthur Miller
regie Matthias Van de brul
spel de Tartaren
dramaturgie Kirsten Mariën
beeld Synaps commons, Parked car in Badaro-Beirut

een productie van Cie Tartaren

In Leuven hanteren we volgende prijzen:

  • normaal tarief: €10
  • -26-jarigen: €9
  • +65-jarigen: €9,5
  • de cultuurkaartkorting: €8
    op vertoon van je Cultuurkaart KU Leuven of European Youth Card, 1 ticket per voorstelling per persoon
  • UiTPAS met kansentarief: €2
    op vertoon van je UiTpas, 1 ticket per persoon, enkel voor inwoners met domicilie in Leuven

Korting te verkrijgen bij het ophalen van je ticket aan de kassa op vertoon van een bewijsstuk.

Door te reserveren voor een van onze voorstellingen, verklaar je je akkoord met onze privacyverklaring. Klik hier voor onze volledige privacyverklaring.

Vermijd lange wachttijden aan de balie en help ons om de avond van de voorstelling vlot te laten verlopen. HOE? Reserveer en betaal meteen je ticket via 30CC (enkel voor de voorstellingen in Leuven).

datums
Tickets
do02/05/24
20u00
30CC/Wagehuys, Leuven - €10
vr03/05/24
13u30
30CC/Wagehuys, Leuven - €10
vr03/05/24
20u00
30CC/Wagehuys, Leuven - €10
za04/05/24
20u00
30CC/Wagehuys, Leuven - €10

NIEUWSBRIEF