Desperado

archief te gast
za17/12/16
zaterdag 17 december, 20u00
ZibroGamin

Vier vrouwen maken zich op voor een optreden waar ze met hart en ziel naar uitkijken. Zijn ze goed bezig of zijn ze niet goed bezig? Slaat dit ergens op of slaat dit niet ergens op? Bij diepe vragen horen diepe antwoorden.

Spelen mee: Ingrid Veulemans, Ilse Humblet, Mia Vanderweyden & Ellen De Winter.
Regie Annelore Stubbe
Tekst Kas en de Wolf

Zibrogamin, het theatercollectief
De zibro kamin bestaat in vele maten en vele uitvoeringen maar gezellig is hij en warmte geeft hij. Voor hen is hij ZibroGamin geworden, een naam voor hun theatergezelschap. Zij zijn drie vrouwen die elkaar op theatercursussen (Wisper) hebben ontmoet en het speelplezier in elkaar herkenden.

Vorig jaar speelden ze ‘Bittersweet August’/ ’August Oklahoma’ en werden toen geselecteerd door OpenDoek en Erwin Jans van het Toneelhuis om in het kader van amateurTONEELhuis in de Bourla te Antwerpen te spelen. Maar ook de jury van het Landjuweel selecteerde de voorstelling en ze mochten in het NTGent spelen. In september ontvingen ze bovendien ook nog de Euripidesprijs van de stad Leuven.

Desperado werd door de jury van het landjuweel geëvalueerd als ‘in aanmerking komend voor selectie voor het Landjuweel 2016-2017’.

Zibrogamin wil een goed doel ondersteunen voor de Warmste Week Music for Life 2016. Ze selecteerden Compagnie Tartaren* en spelen Desperado op zaterdag 17 december in hun zaal, Riddersstraat 33, te Leuven om 20u.

Ze spelen gratis, maar vragen een vrije bijdrage, die volledig geschonken wordt aan Cie Tartaren.

In 2014 heeft Compagnie Tartaren de theatertekst Desperado gebruikt als inspiratiebron voor hun voorstelling KIPKAP in de schouwburg in Leuven.

datums
Tickets

Er zijn geen datums gepland.

voorbije datums
za17/12/16

NIEUWSBRIEF