Theaterreacties: De Störm

19.02.2023

Meerdere keren per jaar gaan de Tartaren samen naar theater kijken. Achteraf bespreken ze de voorstelling. Hier krijg je een overzicht van de reacties.

Voorstelling: ‘De Störm' - Tutti Fratelli
Gezien op: zondag 19 februari 2023, Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties van Tartaren:

* De acteur die Ariël speelde was supersterk, die beheerste het métier. Ook de Prospero was een heel goede acteur. En de dronken vrouw met haar kruk werd ook geweldig goed gebracht. Die mimiek!
* Chapeau voor de tekstbeheersing!
* Werd er een boodschap gebracht met het stuk? Ja, het ging over macht, bedrog en liefde, maar er zat niets in waarom je als sociaal-artistiek gezelschap zo'n stuk zou kiezen.
* Het was te langdradig. Op het einde was de spanning eruit.
* De taal was te moeilijk voor de spelers. Ik had het gevoel dat je Tom Lanoye aan het woord hoorde: theatraal, bombastisch. <--> Ik vond de taal helemaal niet te moeilijk, de spelers konden ze aan.
* Hele mooie kostuums en decor!
* Het koorwerk was behoorlijk. <--> Ik heb het dikwijls moeilijk met dat koorwerk: het is alsof de acteurs die minder kunnen ook iets te doen moeten hebben.
* Er werden heel originele muziekinstrumenten gebruikt, zoals bvb. een zeeschelp. De muziek bracht veel bij: ze bepaalde de sfeer, wekte spanning op.

NIEUWSBRIEF