De kueze van de worms

archief voorstelling
Cie Tartaren en De FactorY

In ‘kueze’ zit zowel ‘queeste’ als ‘keuze’. De Worms zijn, in tegenstelling tot de ‘dorsten’ in Utopia van Thomas More, burgers die van onderuit voorstellen formuleren om hun dromen te kunnen waarmaken. En dat is exact wat Cie Tartaren en de FactorY ook willen: eigen keuzes maken en puzzelen aan hun eigen grote droom in de stad.

Compagnie Tartaren en De FactorY zijn samen met Ief Spincemaille (beeldend kunstenaar) en Marnick Bardyn (theatermaker) al sinds april 2016 aan ’t werk om een nooit gezien stadsproject in het kader van UTOPIA klaar te maken.

Ga op ontdekkingstocht van AB InBev naar Sint-Maartensdal of omgekeerd. Kuier over het braakliggende terrein ertussen. Laat je verrassen door de beeldende installaties en beleef de performances die je onderweg tegenkomt. De Tartaren en Factoristen bouwen samen aan de brug tussen de bewoners van Sint-Maartensdal en de werknemers van AB InBev.

Het kunstparcours De Kueze van de Worms maakt fysieke en mentale verbindingen om kloven tussen verschillende Leuvenaars te overbruggen. Met het stadsfestival 500 jaar Utopia staat Leuven dit najaar volledig in het teken van Utopia en de ideale wereld. De installaties blijven aanwezig in de stad tot januari 2017.

Van en met: Bart Teck, Betty Gilbert, Doke Dilen, Faysal Talmat, Greet Claes, Hilde Purnot, Jacques Bollens, Jasmina Van Kersschaever, Karen Janssens, Leonardo SantAngelo, Lieve Matthijs, Martine Van Rensbergen, Sabrina Van Huychem, Saskia Jacobs, Suheyla Aldur, Thomas Van 't Velt, Toni Vandenplas, Ursula Coene, Werner De Bus.

Start- en infopunt: Strijdersstraat 69 - Leuven

Deze activiteit is gratis, reserveren gewenst.

Wil je je wandeling alvast uitstippelen? Dan vind je hier een overzicht van B's verhalen.

De Kueze van de Worms kadert ook in Liaison Publiek 2016, een kunstenfestival van sociaalartistiek werk, een initiatief van De FactorY en Cie Tartaren.

Met dank aan buurtcentrum Sint-Maartensdal.

datums
Tickets

Er zijn geen datums gepland.

voorbije datums
zo04/12/16
14u00 - 17u30
za03/12/16
18u00 - 21u30
vr02/12/16
16u30 - 20u00

NIEUWSBRIEF