Studio Henry

archief voorstelling
do10/03/22
donderdag 10 maart, 20u00
online, online

een hybride streamstudio in het hart van Leuven

Met Studio Henry creëren we een gloednieuwe hybride streamstudio in het Auditorium van Tweebronnen. Zo kunnen we gelijktijdig een fysiek en een online publiek bereiken én betrekken bij onze projecten. Het doel van Studio Henry is meer dan een handige digitale tool te zijn. Vanuit onze samenwerking en de projecten die we individueel opzetten in Studio Henry willen we een lerend netwerk vormen dat steeds beter wordt in het betrekken van ons publiek en nieuwe publieken. Zowel digitaal als fysiek.

Compagnie Tartaren staat middenin de samenleving, midden tussen het publiek. Die verbinding willen we nog versterken, niet alleen in en met onze voorstellingen, ook ernaast. We willen met een breed publiek debatteren over de producties die we in co-creatie met kwetsbare makers creëren. Vanuit de thema’s die wij aandragen willen we in dialoog gaan met mensen uit andere sectoren, zoals onderwijs, geestelijke gezondheidszorg, buurtwerkingen, psychiatrie en beleid. Studio Henry maakt het mee mogelijk, zowel digitaal als fysiek.

De startavond is zowel kick-off als showcase van Studio Henry. We stellen een programma samen rond het begrip Wisselspanning om samen met jou onze vuurdoop beleven.

Wisselspanning slingert volgens de definitie tussen positieve en negatieve elektrische spanning. En tegengestelde polen en energie... ze vallen vaak in één zin. Tijdens onze startavond zoeken we naar maatschappelijke energie, positieve en negatieve, naar uitwisseling tussen meningen of werkingen, naar onderlinge versterking en naar de een positieve stroom of de kortsluiting die dit kan veroorzaken.
Met o.a. een hybride staged reading van Geel Hesje van Stijn Devillé, Ron van Wonderen (specialist in polarisatiedynamieken), het Meerminder filmverhaal van Doke Dilen (Cie Tartaren) en reflecties op het begrip Wisselspanning door filosoof-econoom Antoon Vandevelde en schrijfster-jeugdpsychiater Winnie Ang. En jij!

 


Studio Henry is een samenwerkingsverband van Avansa Oost-Brabant, Cie Tartaren, de Bib Leuven, Leuven MindGate, Het nieuwstedelijk. We engageren ons om samen in te zetten op het creëren van de mogelijkheid om fysieke en digitale samenkomsten te organiseren.
We exploreren en experimenteren met programma’s, ontmoetingen en interacties, voor Leuven, maar evengoed voor de regio en ruimer.
We wisselen ervaringen en kennis uit.
We willen de toegankelijkheid naar het aanbod aan non-profit, kunst en socio-culturele activiteiten vergroten en in te passen in de huidige maatschappelijke context, fysiek én digitaal.

  • do 10 maart om 20u, startavond Wisselspanning
  • online en live in Studio Henry Tweebronnen, Leuven
  • live deelname is op uitnodiging
datums
Tickets

Er zijn geen datums gepland.

voorbije datums
do10/03/22
20u00
online, online

Wisselspanning - startavond Studio Henry

NIEUWSBRIEF