Dood van een handelsreiziger

voorstelling archief voorstelling
Cie Tartaren

“Willy Loman heeft nooit veel geld verdiend. Zijn naam stond nooit in de krant. Hij is niet perfect. Maar het is een mens en er is iets verschrikkelijks met hem aan de hand. Dus hij verdient onze aandacht. We mogen niet toestaan dat hij als een hond in zijn graf terecht komt.”

Willy Loman komt thuis. Willy Loman is moe. Willy Loman heeft zich onderweg naar huis toch een paar keer langs de kant van de weg moeten zetten. Om uit te blazen. Om na te denken. Radio uit en knipperlichten aan. Zesendertig jaar is hij al op de baan. Zesendertig jaar bij dezelfde werkgever. En nu… De motor starten en thuis proberen geraken. Met een achterbak vol grote dromen en diepe kwetsuren. En, zoals altijd, een paar nylonkousen voor Linda.

Matthias Van de brul en Cie Tartaren maken samen een radicale bewerking van Arthur Millers toneelklassieker Death of A Salesman (1949). Hun Dood van een Handelsreiziger wordt een emotionele trip door het hoofd van iemand voor wie het niet meer gaat. Iemand die zijn hele leven aan hoge snelheid heeft gereden, maar zich nu op de pechstrook bevindt. Wat is de waarde van werk? Hoe werkt waardigheid? En wat betekent iets betekenen? Met straffe vertolkingen en een indringend verhaal banen de Tartaren zich onontkoombaar een weg naar uw hart.

tekst Arthur Miller 
vertaling Marcel Otten
regie Matthias Van de brul
creatie en spel Betty Gilbert, Cédric Denayer, Doke Dilen, Goda De Luca, Greet Claes, Jan Machielsen, Jasmina Van Kersschaever, Lieve Matthijs, Lukas Schimke, Martine Van Rensbergen, Stef Baisier
artistieke ondersteuning Kirsten Mariën
scenografie Olesia Ostrovskaia, Jarne Bossaerts, Vincent Van Reusel
kostuum Laurence Baeyens
foto Yuri van der Hoeven
productie Maja Hammenecker en Leen van Nunen
productie-ondersteuning Lenka Verborgt

een productie van Cie Tartaren, coproductie Perpodium vzw
met de steun van de Belgische taxshelter via Cronos Invest.

Deze opvoering wordt gespeeld met de speciale toestemming van het I.B.V.A. Holland bv te Alkmaar.

Lees hier het interview met Matthias Van de brul en Greet Claes, door Lenka


De voorstelling is niet geschikt voor jongeren onder 16 jaar en bevat het thema zelfdoding. Heb je vragen over zelfdoding en wil je erover praten, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813  of via www.zelfmoord1813.be


In Leuven hanteren we volgende prijzen:

  • suggestieprijs: €12
  • pay what you can 1: €8
  • pay what you can 2: €10
  • pay what you can 3: €16
  • pay what you can 4: €20
  • UiTPAS met kansentarief: €2,40
    op vertoon van je UiTpas, 1 ticket per persoon, enkel voor inwoners met domicilie in Leuven

Pay what you can 
We proberen onze voorstellingen zo toegankelijk mogelijk te maken, voor zo veel mogelijk mensen. Daarom hanteren we een pay what you can-systeem. Als een lager tarief het jou vergemakkelijkt om te komen, mag je dit selecteren. Kan je iets meer betalen, dan maak jij het mee mogelijk dat anderen minder betalen. Via 30CC kan je een van de bovenstaande tarieven zo selecteren. Reserveer je via onze site? Schrijf dan het gekozen tarief in het berichtenveld.

Het UiTPAS kansentarief is geldig op de suggestieprijs. Andere kortingen zijn niet meer van toepassing binnen dit nieuwe systeem.

VOOR 21 en 22 OKTOBER kan je voorlopig nog niet reserveren.

Kom vanaf 8 juni nog eens terug.

Door te reserveren voor een van onze voorstellingen, verklaar je je akkoord met onze privacyverklaring. Klik hier voor onze volledige privacyverklaring.

Vermijd lange wachttijden aan de balie en help ons om de avond van de voorstelling vlot te laten verlopen. HOE? Reserveer en betaal meteen je ticket via 30CC (enkel voor de voorstellingen in Leuven).

datums
Tickets
ma21/10/24
20u00
OPEK Grote Zaal, Leuven - €12
di22/10/24
20u00
OPEK Grote Zaal, Leuven - €12
vr25/10/24
20u00
Arca Theater, Gent - €18
voorbije datums
za04/05/24
20u00
30CC/Wagehuys, Leuven - €10
vr03/05/24
20u00
30CC/Wagehuys, Leuven - €10
vr03/05/24
13u30
30CC/Wagehuys, Leuven - €10
do02/05/24
20u00
30CC/Wagehuys, Leuven - €10

Dood van een handelsreiziger

Dood van een handelsreiziger - voortraject

NIEUWSBRIEF