DisABILITY Filmfestival

archief voorstelling
di12/03/19
dinsdag 12 maart, 19u00
Provinciehuis Vlaams-Brabant, Leuven

I, Daniel Blake

Ken Loach, 2016, 100 minuten, Engels gesproken, NL ondertiteld

Deze film werd uitgekozen door Compagnie Tartaren in het kader van het DisABILITY Filmfestival.
Welkom om op 12 maart te genieten van de film samen met de Tartaren.
 

Het DisABILITY Filmfestival:

Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart 2019 vindt de 9de editie van het Leuvense DisABILITY Filmfestival plaats. Dit jaar is de slogan “Cobbles and stones”.

Kasseien en stenen zijn namelijk niet altijd een pretje voor personen met een handicap. Ze bezorgen rolstoelgebruiker kopzorgen en bemoeilijken het gebruik van de witte stok. Anderzijds roepen kasseien en stenen ook het beeld op van verzet en vakkundig opgeworpen barricades. Aan de hand van filmvertoningen, workshops en lezingen besteden ze in deze 9de editie zowel aandacht aan de onderdrukking als het activisme van personen met een beperking.

Dit jaar selecteerden ze opnieuw zeven steengoede films en documentaires. Elk van deze vertoningen biedt stof om gevoelige thema’s aan te kaarten, bepaalde wantoestanden aan de kaak te stellen dan wel de loftrompet te laten schallen.

In de films en documentaires zijn personen met een handicap zowel slachtoffer van maatschappelijke keuzes, radicale voorstanders van een betere wereld of regisseurs die gewoon een goede film willen maken. Ze worden geflankeerd door ouders, professionals en administratief personeel die weerwerk bieden, constructief mee zoeken naar een oplossing en soms ook wel een partner in crime worden. Naast de filmvoorstellingen omvat het programma ook verschillende workshops en lezingen. Ook hier staat nadenken over hoe het anders kan centraal.

PRAKTISCH

TOEGANKELIJKHEID

Het Leuvense DisABILITY Filmfestival wordt georganiseerd in toegankelijke zalen en zet in op een toegankelijke communicatie. Verder is er standaard een ringleiding aanwezig in de zalen.
Op aanvraag kan gebruik gemaakt worden van:

  • Een tolk Vlaamse gebarentaal
  • Assistentie dagelijks leven
  • Begeleiding van en naar het station in Leuven
datums
Tickets

Er zijn geen datums gepland.

voorbije datums
di12/03/19
19u00
Provinciehuis Vlaams-Brabant, Leuven

NIEUWSBRIEF